Om skaparen av Flugfiske-Norrbotten.se

Mitt namn är Jan och jag är en man som samlat livserfarenhet i 54 år. Mina intressen är flugfiske, datorer, foto och allt annat som råkar intressera mig för tillfället. Mitt stjärntecken är väduren och jag är en före detta knutte. Jag flyttade till Luleå för 41 år sedan tillsammans med min familj. Vi som bor här uppe har ganska gott om plats ca: 250 000 på en fjärdedel av sveriges yta.

Vi har tre officiella språk i Norrbotten. De är Meänkieli (Tornedalsfinska), Samiska och Svenska, vissa av oss norrbottningar talar alla tre. Själv klarar jag bara av svenska men farsan talar både Meänkieli och svenska.

Tornedalsfinnar eller som vissa vill kallas Kväner, Samer och Svenskar har bott här i Norrbotten i hundratals år utan några större konflikter. Mina föräldrar kom från Tornedalen . Farsans släkt bär svenska namn, Nylund och Forsberg. Morsans far hade finskt efternamn och hette Heikkilä. Vad jag vet så finns det inga samer i min släkt och det vore underligt om så vore, med tanke på mina 190 cm.

madhack gif

Jag hoppas du får nytta av flugmönstren och att berättelserna ska inspirera till nya flugfiskeäventyr. Kanske ses vi vid något vattendrag i Norrbotten, där flugfisket är bra.

Så ser ni en lång, något välmående flugfiskare med en snygg mustasch, en kepa på huvudet, ett Loop eller Sportfishspö, Vision Koma rulle och en beige fiskeväst av okänd tillverkning med håv bakpå ryggen. Så är det jag som är ute och flugfiskar.

Kom gärna fram och hälsa!

Calvin.gif Chhobbes.gif