Flugfiske i Arjeplog

I augusti 2010 for tre fiskare från fiskeklubben Lillöringen till Laisälven och strömmarna i Arjeplog. Läs mer om fiskeresan

Flugor för flugfisket i Norrbotten

Flugorna är väl beprövade flugmönster som jag fiskat med i många år. Det kan löna sig till sommaren när storharren eller öringen vakar. Flugor för Norrbotten

Forsen i Teurajokk

Vattenkraften

En katastrof för miljön och en dödsstöt för flugfisket. Läs mer här

Fiskedagbok

Mina senaste fiskehistorier.
Läs gärna i min fiskedagbok!

Vikten på harr och öring

Beräknar vikten baserad på längden på fisken. Mät från fiskens nos till yttersta fentippen. Kalkylen ger ett ungefärligt värde baserat på fiskens normalvikt vid en viss längd. Ibland så stämmer inte den här kalkylen. Men det är sällsynt och de gångerna så syns det tydligt att fisken är mycket fet eller mager.

  Längd i hela cm: Kg


[Valid RSS]

Flugfiskets historia

Enligt de gamla romarna så fiskade fiskarna i Makedonien med fluga kring år 200 efter Kristus. Fisken man försökte fånga på dessa flugor var öring som fanns och ännu finns i bergens strömmar.

Sedan så tog sig flugfisket genom Europa till England där abbedissan Dame Juliana Berner nämner det i sin artikel om fiske, den trycktes första gången kring år 1500.

På de Brittiska öarna utvecklades flugfisket till vad det är i våra dagar. Ett fiske med lätta spön. Fluglinor i olika klasser för olika fiskesituationer och en uppdelning i olika discipliner som torrflugefiske, nymffiske samt våtflugefiske.

Från USA har vi fått nya material, grafitspön samt plastlinor som gjort vårt flugfiske mer hightech. Vi i Sverige har bidragit med den storspoliga, lätta flugrullen med lågt rullmotstånd. Danielssons Fly Reels var de som först tillverkade den.

För dig som har en gammal webbläsare

På denna sida används XHTML 1.0, CSS2 och 24 bitars PNG-filer. Det är några år gamla webbteknologier vilka endast fungerar i nyare webbläsare. Så om du har en gammal webbläsare t.ex. Internet Explorer 6.0 eller äldre byt då till en nyare Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Apple Safari.


SEO Tools Submit Express


Flugfiske i Norrbotten uppdaterad den 04-sep-2011


Changing LINKS